Den smarta industrin – nuläge, framtid och science fiction

Den smarta industrin – nuläge, framtid och science fiction

Hello Future har tillsammans med och på uppdrag av Automation Region under hösten tagit fram en rapport för svenska industriföretag. Rapporten handlar om vad som händer just nu inom smart industri och om vart vi är påväg. Ladda ner rapporten direkt från den här artikeln.

oktober 2019Smart industri

En gång per år samlas svensk industri, forskare och politiker för en diskussion om hur de tillsammans kan göra industrin smartare och mer konkurrenskraftig. Samlingen kallas Automation Summit och organiseras av Automation Region som arbetar för att marknadsföra svensk automationskompetens, stimulera innovationer och säkra branschens långsiktiga kompetensförsörjning. 

Inför årets Automation Summit gjorde Hello Future en omvärldsbevakning med fokus på uppkopplad industri, intelligenta system och flexibel automation. Målet var dels att marknadsföra eventet, dels att förbereda deltagarna inför konferensen genom att bygga upp en gemensam kunskapsplattform. 

Rapporten “Den smarta industrin” kan du läsa här

Behöver du hjälp att bygga upp och sprida kunskap? 

Omvärldsbevakning är en viktig del av en lyckosam digital transformation. Det första steget i vår Transformationsmotor är att ta fram ett önskat framtida läge, vilket i sin tur ger ett antal strategiska kunskapsområden som organisationen kommer att behöva bli bättre på för att nå sitt mål. Den typen av omvärldsbevakning som denna rapport representerar är ett bra exempel på vad vi kan hjälpa till att leverera.